0

Ignifugarea, esentiala pentru protejarea casei tale

Am tot auzit diverse lucruri despre ignifugare lemn, și-am vrut să aflu mai multe despre tot ceea ce însemnă. Cea mai simplă soluție a fost să dau o căutare rapidă pe Google, unde am descoperit Vulpea Antifoc.
Poate că o să râdeți, “dar ce treabă are vulpea cu ignifugarea?”,..ei bine la aceste întrebări vă poate răspunde echipa cu pricina.

La o simplă aruncare cu privirea pe site-ul lor am descoperit că nu e chiar ușor să faci o ignifugare, dar noroc de această Vulpe Antifoc, face ea treaba în locul vostru.
Care-i treaba cu ignifugarea totuși? Ei bine, după cum am aflat de la ei ignifugarea este un tratament care se aplică unui material combustibil pentru a-l face mai rezistent în caz de incendiu.
Tot ei recomandă ca orice lucrare să fie facută de o firma de ignifugare specializată. Pentru că nu se face totul peste noapte, și implică folosirea unor substanțe care necesită o aplicare corectă, totul trebuie executat cu sfințenie. În caz contrar, s-ar putea să plătești degeaba o sumă de bani pe o lucrare de mântuială.
Cel mai tare mă bucură faptul că tipul ăsta de serviciu m-ar ajuta foarte mult și-n cazul în care mă hotărăsc să îmi construiesc o casă, mai ales daca este din lemn. Spun asta pentru că sunt specializați în ignifugari sarpante, sarpante adică scheletele pe care sunt construite acoperisele caselor. De reținut că scheletul despre care vorbeam mai sus se realizează din lemn. Un alt lucru despre care nu știam, este că înainte de ignifugare lemnul trebuie tratat. Tratarea lemnului are multe beneficii, așa că dacă alegeți să faceți asta împușcați mai mulți iepuri dintr-o lovitură. Nu uitați că lemnul deși este tratat, nu devine imun la foc, ci îi este întarziată aprinderea.

Poți să scapi și de cariile de lemn, care îți pot distruge iremediabil bunurile, dar și de mucegaiul nedorit care ne amenință sănătatea.
Așa că nu sta pe gânduri, o ignifugare făcută la timpul potrivit poate evita o catastrofă și poate salva vieți omenești.

Vulpea Antifoc ofera tratamente de ignifugare pentru o gamă foarte largă : pentru structurile caselor, grădinițelor (sarpante, acoperișuri, mansarde, terase, tavane), pentru parchet, mobilă, până la garduri și terase.
Ce-am mai învâțat este că, materialele, în funcție de cum se comportă la foc , se împart în mai multe categorii: de la neinflamabile până la ușor inflamabile. Trebuie să mai știți că o ignifugare făcută corect vă poate scuti și de cheltuieli inutile pe echipamente scumpe antifoc. Asta nu înseamnă că nu trebuie să aveți și instalații de semnalizare sau mijloace de prim ajutor.
Un alt mare plus, știu că o să vă intereseze, este că dacă polița de asigurare a unui imobil poate costa mult mai puțin dacă se face o ignifugare în prealabil.

Acestea fiind spuse, cu toții ar trebui să prevenim asemenea incidente, mai ales că în România în ultimii doi ani, numărul de incendii s-a dublat.

Pentru mai multe informații nu ezitați să intrati pe site și să sunați pentru a vă lămuri. Vulpea Antifoc are o sumedenie de pachete promoționale în funcție de nevoile fiecăruia.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.