0

Functionarea deficitara a hidroforului si care ar putea fi cauza

Sa cumperi un hidrofor e o provocare pentru ca trebuie sa tii cont de un cumul de parametri si, in plus, nu stii niciodata care sunt detaliile care ar putea sa iti dea batai de cap. In mod normal il cumperi numai dupa ce te-ai consultat si cu un specialist, cand te-ai informat legat de ce ai nevoie, deci niciodata dupa ureche.

Chiar si atunci cand ai ales bine pot a mai apara unele nereguli. Uzura isi spune cel mai ades cuvantul, cu toate ca sunt si altele problemele care ar putea explica functionarea deficitara. Asta poate insemna stoparea alimentarii cu apa, de care sigur nu ai nevoie. Se zice – si e valabil – ca e mai bine sa previi decat sa tratezi. De stiut e ca fiecare tip de hidrofor, in functie si de producator, va necesita o abordare diferita atunci cand intampina probleme.

Un reper pentru cei care cauta hidrofoare este Shop Einstal, magazin cu vechime si experienta in domeniu. Se gasesc pe site produse ce stau sub emblema unor nume ca Saer, Aquatechnica si Tricomserv. In functie de nevoi acestea pot fi de la 4 la 6 bari, prezentand debite variate – 1,2 m3/h si pana la 3,6 m3/h. O astfel de achizitie trebuie sa tina cont si de puterea motorului, de volumul vasului de expansiune din dotare.

Care sunt problemele cel mai frecvent intalnite la nivelul pompei?

Cu siguranta o situatie des intalnita se refera la faptul ca pompa nu porneste. Cauzele pot fi variate. Verifica clapeta de sens pentru ca ar putea fi vorba despre o presiune prea scazuta. De asemenea, legatura pompei la tensiune ar putea fi problematica, caz in care poti testa sistemul. Desfundarea furtunului ar putea rezolva tot.

Verificarea condensorului, un intrerupator sau o siguranta arsa la pompa sunt de asemenea cauze de analizat.

Pompa nu functioneaza. Asta ar fi urmatoarea situatie intalnita ce ridica semne de intrebare. In acest caz, ai in vedere daca nu cumva hidroforul trage aer. Se intampla asta atunci cand exista gauri la nivelul tevii de aspiratie, respectiv mici fisuri. E nevoie sa existe etansare in ceea ce le priveste.

Conteaza si cine iti monteaza sistemul la inceput pentru ca ulterior sa nu apara nereguli. Se intampla asta astunci cand se foloseste o teava cu mai multe coturi, mai lunga, dar si cand conducta este prea subtire comparativ cu racordul pompei.

Sa nu uitam nici de sorbul care ar trebui sa fie sub apa, acoperit deci de ea. In caz contrar exista riscul sa traga mizerii, nisip sau namol.

Sunetul ciudat care se aude cand pornesti hidroforul e un alt motiv de ingrijorare. Ar putea fi vorba, ca in cazul situatiei anterior mentionate, de scapari la nivelul clapetei. Daca ai confirmat ca totul e ok la nivelul ei, verifica sa nu existe scurgeri de la conducta de aspiratie.

Lista problemelor care pot aparea la nivelul hidrofoarelor nu se incheie din pacate aici. Important e ca atunci cand ai sesizat neregula sa comunici cu expertii pentru a limita pe cat posibil defectiunile.

marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.