0

Echipamente moderne pentru foraje de alimentare cu apa

drilling drill ground

Daca in zonele urbane exista deja retele de distributie si alimentare a apei, sunt si zone unde apa potabila nu esta accesibila decat prin intermediul puturilor sau forajelor de apa. Apa constituie o resursa indispensabila vietii omului si tuturor vietuitoarelor, dar si activitatilor de gradinarit, socio-economice, in scopuri tehnice etc. Pentru alimentarea cu apa a populatiei, este nevoie ca aceasta sa fie complet lipsita de substante nocive sanatatii. Contaminarea cu agenti poluanti, reziduuri din medicamente, cu bacterii si microbi, poate afecta sanatatea. Astfel, devine ca, o data realizat forajul, acesta sa beneficieze de o exploatare corecta si de minime masuri de intretinere, cand este cazul.
Raportul efectuat de UNESCO in cadrul Programului de Evaluare a Apei pe plan mondial, cu privire la dezvoltarea apei, a condus la concluzia ca, peste 20 de ani, apa potabila va inregista o reducere de 30 de procente. In timp ce o parte din locuitorii planetei nu au la dispozitie necesarul minim de apa curata, mai mult de 2, 2 milioane de decese au fost cauzate de diverse boli determinate de apa contaminate si secete. WaterAid, organizatie din Marea Britanie, semnala in 2004 ca un copil moare ca urmare a acestor boli, la fiecare 15 secunde. Nu este cazul si in tara noastra, unde apa se gaseste relativ usor. Dar ce este important pentru populatia din Romania, este sa constientize importanta pastrarii apelor curate. Masurile de prevenire adoptate vizeaza si folosirea de filtre speciale si a operatiunilor de filtrare a apei pentru consum. La ora actuala, nu putem bea apa din orice fantana, mai ales daca nu cunostem informatii legate de calitatea acesteia, din surse sigure (de exemplu, localnici etc.)
Compania noastra specializata in domeniul pilotilor forati, executa lucrari de foraje pentru alimentarea cu apa , respectand cu strictete standardele europene. Forjele de adancime mai mare de 60 m sunt sapate cu noroi bentonic, obtinut din bentonita, utilizand sapa cu diametru 444.4 mm. Pentru operatiunea de curatire a forajului cu aer lift, se utilizeaza pompa mamuth, iar echiparea acestuia se realizeaza cu pompe submersibile de inalta calitate (WILO – Germania, Grundfos- Danemarca, ZDS-Italia, Franklin – USA), prevazute cu protectie la socuri termice si alti factori.
Daca doriti sa achizitionati pompe submersibile Wilo puteti contacta firma noastra, sc PRODAC srl, care este distribuitor autorizat de hidrofoare importate direct din Germania. De asemenea, echipa noastra se poate ocupa de montarea gamei complete de pompe pentru grupuri de pompare cu debite de pana la 100 mc/h. Produsele comercializate sunt recunoscute prin fiabilitate, eficienta si protectie ridicata, alaturi de o intretinere facila si o ridicata rezistenta la actiunea nisipului si abraziune.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.