1

Doctor de telefoane

Azi, toata lumea se bazeaza pe smartphone pentru orice lucru pe care ti-l imaginezi sau nu. De la banala prognoza meteo, care se poate vedea si la televizor dupa stirile de la ora 19 pana la retete culinare, livrari la domiciliu, harti sa nu se rataceasca, jocuri si nu in ultimul rand, muzica. Putina lume isi mai ia telefon doar ca sa vorbeasca sau sa dea mesaje. In era email telefoanele au invatat si ele sa foloseasca posta electronica.
Primul smartphone l-am primit chiar inainte de a incepe clasa a noua. Era un Nokia cu symbian si eram foarte mandru de el. Folosindu-l zi de zi, i-am invatat nu numai functiile de baza, ci si pe cele avansate, ba chiar am invat sa-l modez. Si l-am si stricat de multe ori. Oricarei probleme de soft ii faceam fata, desi il resetam destul de des, ba chiar il si resoftam. Pe partea de hardware, din cauza unei ploi nenorocite, a trebuit sa ii schimb tastatura (ceea ce se afla sub butoane). Cand am facut rost de piese am schimbat-o si l-am si mutat intr-o carcasa mai ingrijita. Ceva mai tarziu i-am schimbat si display-ul, distrus la un meci de fotbal cu prietenii. Si cate si mai cate nu i s-au intamplat acelui telefon, din care a ramas doar placa de baza arsa.
Nevrand sa renunt la acest sistem de operare, in urma cu un an si cateva luni mi-am luat alt telefon Nokia. Atunci am apelat la un prieten ca sa ii schimbe ceva. Insa, chiar atunci, lucrand la telefonul sau (acelasi model cu al meu), acesta rupe din greseala folia ce conecta ecranul tactil de placa de baza. Atunci mi-am dat seama ca nu e de gluma cu reparatul unui telefon si ca mai bine il las pe mana unor oameni priceputi, astfel am si garantia ca nu se va strica iar peste doua zile. Am apelat la Servicio.ro – Service si Reparatii ca sa imi faca telefonul si acum merge bine. De reinstalat softul m-am mai bagat si eu, ca ma tot joc cu softuri modate, caci acest telefon nu se mai fabrica si compania nu mai livreaza actualizari pentru el.
Cam asta a fost joaca mea de-a doctorul de telefoane, care era sa ma coste mult mai scump decat reparatia la un service autorizat. Iar acum imi pot folosi din nou telefonul ca toti ceilalti, in principal pentru email, dar si pentru muzica. Tu sa nu faci pe doctorul cu telefonul tau!

MucRoz

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.