Se spune ca cel mai vechi mecanism care functiona ca un sistem de calcul este mecanismul din Antikythira. Acesta dateaza din anul 87 i.e.n. si era folosit pentru calcularea miscarilor planetelor.
Ceva mai tarziu, in timpul Renasterii,Blaise Pascal si Charles Babbage au inventat si ei dispozitive mecanice de calculat. Printre toate aceste masinarii mai amintim si calculatorul modular ENIAC. Insa acesta cantarea 27 tone, avea aproximativ 2,6 metri si consuma 150 kW.
Calculatoarele care semanau cel mai bine cu cele actuale au fost inventate abea prin 1977 cand Steve Jobs si Steve Wozniak, au creat un model de computer personal care avea în componenta un dispozitiv de stocare a datelor, o tastatura si un display .
Cu totii stim ca un calculator este compus din trei parti: partea software,partea hardware si perifericele. Nu are rost sa mai zic si alte detalii in aceasta privinta. Se spune ca in Romania exista o medie de 3,3 milioane de calculatoare, insa cati dintre noi stim sa le reparam cand au probleme? Cati dintre noi stim sa inlocuim o componenta cand aceasta se strica? Probabil zece la suta dintre noi,nu?
Si ce facem in cazul acesta? Apelam la un prieten care se pricepe sau la un service de reparatii calculatoare. Si chiar exista pe internet tot felul de site-uri care se ocupa cu treaba asta. Trebuie doar sa studiem piata si sa speram ca am facut alegerea portivita, apeland la cei mai buni.Voi ati apelat la astfel de servicii?
Foarte rar,deobicei eu imi repar singur pc-ul.
Pana acum nu…nici nu am avut nevoie, deoarece calculatorul inca nu s-a stricat, dar am mai inlocuit cateva piese (placa video si RAM-ul).
Oricum, prefer sa repar eu calculatorul, chiar daca mai fac greseli….din greseli se invata.