0

Cum sa pastrezi alimentele cat mai proaspete?

Unele persoane mananca sa traiasca, in timp ce altele traiasc sa manance. Adevarul este ca senzatia in care gusti dintr-o mancare gatita cumsecade, preparata din alimente proaspete si savuroase este una unica.

Toti ne dorim sa avem in farfurie tot felul de bunatati, insa facem tot ce trebuie in acest sens? Una dintre cele mai des intalnite probleme cu care ne confruntam cand vine vorba de bucatarie e cea a pastrarii alimentelor in conditii cat mai bune.

Prin urmare, iti voi prezenta in continuare cateva sfaturi legate de modul in care sa depozitezi alimentele, conditiile pe care trebuie sa le ofere acel spatiu, alaturi de un sfat in alegerea combinei frigorifice – cea mai buna solutie pentru a le mentine proaspete o perioada indelungata. Sa vedem care sunt acestea:

Fiecare aliment prezinta anumite specificatii

Dupa ce ai cumparat un anumit aliment e important sa verifici pe eticheta datele cu privire la modul de depozitare, termenul de valabilitate si conditiile la care trebuie sa-l tii. Practic, e cea mai buna modalitate de a sti cum sa il pastrezi fiindca specificatiile pot diferi de la un produs la altul.

Ca de exemplu, daca cartofii poti sa-i pastrezi intr-un loc care sa nu fie rece, dar putin racoros si intuneric, cum ar fi un beci, laptele, ouale sau carnea necesita altfel de conditii, un frigider sau o combina frigorifica fiind indispensabila.

De asemenea, unele dintre alimente, necesita a fi pastrate in anumite pungi pentru a-si pastra starea de valabilitate si implicit gustul, daca ambalajul lor a fost desfacut. Totodata, e important ca mirosul sa nu fie raspandit si catre alte alimente, insa in prezent exista si sisteme tehnologice implementate care sa ventileze corespunzator – unul dintre acestea fiind prezent chiar cand vorbim despre combina frigorifica Whirlpool, mai exact sistemul MultiFlow.

Un alt aspect important pe care trebuie sa-l cunosti este cel legat de umiditate, pe langa temperatura mediului respectiv, astfel incat produsul sa se pastreze excelent.

Cum alegi combina frigorifica sau frigiderul?

In primul rand trebuie sa te gandesti la spatiul de care ai nevoie. Daca nu ai nevoie de foarte mult atunci iti recomand sa te orientezi catre un frigider, insa daca stii ca vei pune multe alimente la rece atunci e de preferat sa cumperi o combina frigorifica.

De altfel, probabil ca cea mai buna investitie este o combina frigorifica, mai ales ca preturile nici nu sunt cu mult diferite, fiind chiar foarte atractive daca te uiti pe un magazin de specialitate, precum demax.ro. Vei gasi acolo tot ce ai nevoie, de la aspirator la combina frigorifica sau televizor, toate produsele fiind de la branduri de renume.

Ce trebuie sa mai stii despre combina frigorifica e modul in care aceasta va mentine conditiile respective, de temperatura si umiditate, fiind foarte importante sa se realizeze cat mai simplu si rapid, combina frigorifica Whirlpool reusind prin sistemul 6th Sense sa mentina alimentele de pana la 4 ori mai mult timp proaspete.

Asadar, cel mai bun sfat este alegerea unei combine frigorifice de calitate si citirea cu atentie a indicatiilor de pe eticheta. Este foarte simplu, nu-i asa?

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.