6

Cum sa iti faci SEO singur

Cum sa iti faci SEO singur? Acesta este intrebarea? Cati dintre voi stiu sa faca SEO? Cati dintre voi stiu ce inseamna SEO? Cati dintre voi stiu cu ce sa inceapa si cu ce sa termine? Cati dintre voi a apelat la un specialist?

Sincer eu nu am facut treaba asta. Si cred ca mi-am facut SEO singur sau mai bine zis fara sa vreau. Nu cred ca am respectat regulile scris sau am facut-o si nu mi-am dat seama.

Ce inseamna? Search Engine Optimization . Mai pe romaneste optimizare pentru motoare de cautare.

Este necesar sa faci promovari seo si indicat alaturi de un specialist ca sa nu iti ia mult timp. De ce? Pai pentru bine blogului tau. Fie ca vrei sa iti monetizezi blogul sau pur si simplu vrei ca opinia ta sa ajunga la cat mai multi oameni este mai mult ca necesar o optimizare. Asa ca trebuie sa investesti timp ca sa ai un “produs” de calitate.

Motoarele de cautare tin cont de algoritme complexe, care includ:

 • Textul cuprins intre etichetele <title> si </title>
 • Etichetele HTML
 • Elementele HTML
 • Nume de domeniu ( nu prea este indicat sa ai un blog cu numele fabricadeceai.com si sa ai filme deocheate pe el. )
 • Frecventa unui cuvant cheie, atat in pagina cat si global
 • Sinonime ale cuvantului cheie
 • Numarul total de hyperlink-uri de la si spre o pagina ( nu este recomandat sa ai ferme de link-uri pe blog.)
 • Titlul link-urilor
 • Atributele ALT pentru imagini
 • Calitatea site-urilor de la care pleaca link-uri spre o pagina
 • Vechimea unui site (cu cat este mai vechi cu atat este mai valoros daca te-ai ocupat de el.)

Deci trebuie sa ti cont de ele.

Deoarece piata online este in plina dezvoltare putem spune ca SEO reprezinta o componenta a marketing-ului. Eu zic ca nu oricine poate sa faca o optimizare corecta. Se spune ca Google are peste 300 de factori in componenaa algoritmului de afisare a rezultatelor deci putem spune ca inca nu am invatat cum se face SEO corect. Insa specialisti de astazi se descurc foarte bine si ajung la rezultate eficiente.

Tu ai apela la un specialist SEO?

MucRoz

6 Comments

 1. Intrucat am cunostinte medii de SEO, nu as apela la un specialist, am avut rezultate multumitoare pana in prezent pe parte de optimizare. Ma gandesc in schimb ca pentru cei ce nu au timp, nici rabdare sa invete, cel mai recomandat este platirea serviciilor.

 2. Interesant. Da, voi fi nevoit sa apelez la un specialist. Timpul nu-mi permite sa ma dedic, atat cat situ, tuturor aspectelor care ar da consistenta site-ului meu. Tocmai am luat legatura cu un specialist. In ultima perioada Google a mai facut oarece modificari importante care pot sa te tina la un rank, sa te coboare si ceva mai greu sa te urce. Optimizarea presupune timp si oarece efort. Eu nu am mai avut timp pentru a face anumite up date-uri iar acum acest lucru imi creeaza anumite probleme.Cred ca poate fi benefica consultanta de specialitate. Toate cele bune.

 3. Mai conteaza “alt tags” la imagini acum ca Google a modificat modul de afisare a cautarilor de poze? Acum totul e stocat la ei, nici nu mai ai treaba cu situl care gazduieste imaginea.

 4. Salut.

  Ceea ce nu am inteles este cum e cu imaginile …cum pui atributele ALT pentru imagini?
  Multumesc

 5. Depinde foarte mult , ca sa iti fac singur SEO iti trebuie foarte mult timp si foarte multe cunostinte . SEO nu este un lucru care se invata de pe azi pe maine , dureaza mult timp , foarte multe experimente si multe greseli din care poti invata ceva . Nu tot ce scrie pe internet despre SEO este si adevarat multe sunt aberatii cel mai bun lucru este sa faci teste cu diferiti factori pana cand ajungi la o “reteta” care nu o sa fie buna la toate site-urile , difera de la un blog pana la un magazin online .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.