0

Cum sa alegi un contabilul potrivit?

contabilChiar ma gandesc pe viitor sa dau startul unei afaceri personale. De ce aleg sa fac asta? Pentru ca sunt satul sa primesc ordine. Sunt satul sa vad cum unele afaceri cu adevarat profitabile pica rand pe rand din cauza unor oameni incompetenti. Sigur ca intai trebuie sa analizezi piata sa vezi ce concurenta ai si care este cea mai buna nisa plus ca trebuie sa gasesti cea mai buna firma de contabilitate.

Ce puncte forte trebuie sa aiba un contabil ca sa fie cea mai buna optiune pentru tine ?

  • Aprecierea si experienta unui contabil se numara printre aceste puncte. Este ca ai mai multa incredere intr-un contabil recomandat de un prieten sau partener de afaceri decat un contabil care il gasesti intamplator. Ca orice afaceri, recomandarea este cea mai buna carte de vizita.
  • Flexibilitatea si gradul de informare este foarte necesara. El trebuie sa va informeze periodic in legatura cu schimbarile legislative si juridice din mediul economic.
  • Sociabilitatea este si ea implicata. Poate chiar un punct forte. Un contabil trebuie sa construiasca o relatie interpersonala cu clientul.
  • Organizarea – Un punct foarte important. Daca tu esti dezordonat si mai este si contabilul o sa fie ceva haotic. Mai ales daca tine contabilitatea la mai multe firme el trebuie sa fie foarte organizat.
  • Foarte atent la detalii – Un contabil trebuie sa fie atente la cele mai mici detalii cand este pus in situatia de a lua o decizie rapida.
  • Si in ultimul rand si probabil cel mai important este faptul ca acesta sa fie autorizat de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania si daca mai este si membru la Asociatia Contabililor Certificati si Autorizati sau Camera Consultantilor Fiscali.

Ca ai nevoie de contabilitate pentru PFA sau SRL trebuie sa ai grija ce alegi. Pana la urma nu te joci cu legislatia si esti constient ca sistemul abea asteapta sa iti gaseasca nod in papura.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.