0

CUM SA ALEGEM INCALTAMINTEA UNUI COPIL

ghete_copii_blana_hokide_192_portPana ajung la varsta la care isi pot alege singuri modelele de incaltaminte, copiii trebuie sa se multumeasca cu ceea ce parintii aleg pentru ei. Incepand de cand sunt bebelusi si pana ajung la o anumita varsta, parintii sunt cei care trebuie sa aiba grija ca ei sa poarte articole de incaltaminte care sa le formeze piciorul, care sa nu ii deranjeze, sa le tina de cald si totodata sa nu ii deranjeze sau sa le dauneze la mers.
Sa cresti un copil este ceva nou daca esti parinte pentru prima oara si esti in postura in care trebuie sa inveti cu pasi repezi tot ceea ce tine de cresterea acestuia. Inca de cand sunt bebelusi, la chiar cateva luni, cand sunt scosi din casa, copii sunt incaltati de catre parinti cu diverse ghetute pentru a fi feriti de frig. Doctorii insa nu recomanda ca acestia sa poarte incaltaminte pana in mometul in care vor pasi in picioare, pentru a nu le chinui piciorusele. Este mai mult decat suficient ca cei mici sa poarte sosete mai groase, antiderapante iar in casa pot sta desculti, astfel deprinzand mai usor miscarile specifice mersului. De asemenea, in cazul marimii, pana cand acestia vor fi capabili sa spuna daca perechea de incaltaminte ii strange sau nu, puteti determina marimea potrivita prin a-i contura cu pixul piciorul copilului pe o coala de hartie si cu ajutorul acesteia sa achizitionati perechea de pantofiori sau ghetute de care acesta necesita. Puteti folosi aceasta modalitate si in cazul copiiilor mai mari pentru a nu pierde multe ore cu aceastia prin magazine. De exemplu, daca sunteti in cautare de ghete de blana pentru baieti mai pretentiosi si nu dispuneti de mult timp liber, puteti adopta cu incredere aceasta varianta.
Cat despre forma sau modelul ce trebuie ales parintii ar trebuie sa opteze pentru variante de pantofi sau ghete care sa respecte forma anatomica a piciorului, cu siret, arici sau fermoar, iar talpa fie putin inclinata, fie plata. Desigur ca toate acestea difera de varsta copilului. De exemplu, cand copilul va invata sa se incalte desigur ca va trebui sa alegem varianta de incaltaminte cu arici, deoarece le va fi celor mici mult mai usor sa invete.
Desi, in general avem tendinta de a achizitiona articole cat mai convenabile la pret, din punct de vedere calitativ exista riscul de a nu fi multumiti de acestea. Cand este vorba de cei mici este recomandat ca incaltamintea purtata sa fie din piele atat pe dinafara cat si in interior astfel incat piciorul sa poate respira, sa nu faca alergii si totodata sa fie ferit piciorul de umezeala, pielea fiind impermeabila. Insa acestea sunt doar cateva recomandari din ceea ce presupune alegerea unei perechi de incaltaminte pentru copilul dumneavoastra. Mai sunt de luat in calcul culoarea, modelul ales, iar aici posibilitatile sunt infinite avand in vedere gama vasta si variata existenta pe piata.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.