0

Cu masina prin zapada

A venit iarna. Trebuie sa fim foarte atenti cu masina lunile astea.  Trebuie sa fim atenti pe unde umblam si in ce gropi mai intram.

Eram cu un coleg de munca acum ceva zile cu masina lui si abea se circula prin oras. Numai zic cand este ceata cat de atent trebuie sa fi.

Cum iti pregatesti masina de iarna?

Inainte sa ajungi la un service auto ieftin asigurate ca ai:

1. Anvelope de iarna – In cazul in care nu iti permiti sa cumperi doua randuri de anvelope, poti opta pentru cauciucurile pentru toate sezoanele.

2. Lanturile antiderapante – Acesta se folosesc de obicei atunci cand drumul este imposibil de folosit. Dimensiunea lanturilor variaza in functie de  marimea cauciucurilor asa ca este important sa iti cumperi un set potrivit pentru masina ta.

3. Lopata pentru zapada – Nu pentru sapat santuri. Acea lopata pentru zapada ca din jurul masinii tale. O poti gasi in magazinile de specialitate.

4. Importanta antigelului – Ai grija ce antigel cumperi din magazin. Pe timpul iernii este recomandata folosirea astfel: 50% antigel, 50% apa pentru a rezista la temperaturi de sub -30 grade.

5. Utilizarea bateriei – Din cate am inteles eu iarna bateria se consuma cel mai repede.  Este recomandat sa ai in portbagaj cabluri electrice, extrem de folositoare in cazul in care bateria masinii tale nu mai face fata singura.

Plus multe alte sfaturi utile care trebuie sa ti cont de ele iarna. Tu cum ai grija de masina ta iarna?

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.