0

Chackrele si pietrele pretioase

15094955_758493584289873_6370013942148128727_nChackrele formeaza sistemul energetic al corpului uman. Cuvantul chakra provine din sanscrita si inseamna “roata”. Asemenea unei roti, fiecare chackra mentine in miscare energia emotionala, cea intelectuala, cea fizica si cea spirituala. Cand acestea sunt echilibrate, corpul nostru se va simti puternic si sanatos.

Exista 7 chakre si fiecareia dintre ele ii corespunde una din culorile curcubeului respectiv: rosu, orange, galben, verde, albastru, indigo sau violet. De asemenea, fiecarei chakre ii corespund si anumite pietre pe chakre pretioase, fiecare avand anumite beneficii asupra organismului uman sau a starilor de spirit ale acestora.

Chakra 1 – Muladhara (chakra bazei sau a radacinii), este localizata la baza sirei spinarii si este de culoare rosie. Ii corespund cristale rosii precum granatul, jaspul rosu, rubinul, precum si cristale de culoare maro si negre precum onix, cuart fumuriu, hematite, obsidian, opal sau turmlin negru. Acestea sunt de mare ajutor persoanelor ce intampina dureri de spate, de picioare, ajuta in problemele aparatului circulator, ale rinichilor sau ale coloanei vertebrale.

Chakra 2 – Swadhisthana (chakra sacrala) – situata la jumatatea distantei dintre buric si osul pelvian si este de culoare portocalie. Ii corespund cristalele jasp rosu, piatra lunii, carneol, citrin, ochi de pisica si sardonix. este chakra creativitatii si a sexualitatii, ajuta la reglarea lipsei de inspiratie, emana energie si atractivitate.

Chakra 3: Manipura (chakra plexului solar) – situata sub stern, de culoare galbena. Ofera echilibru, te face sa te simti stapan pe sine, optimist si increzator. Este piatra asociata cu puterea personala. Ii corespund cristalele: citrin, peridot, ochi de tigru, topaz auriu, piatra soarelui, zircon, chihlimbar.

Chakra 4: Anahata (chakra inimii) – situate exact in dreptul inimii. Este asociata cu emotiile si cu dragostea si este de culoare verde. Cristalele ce o pot echilibra sunt: aventurin, unakit, malachite, turmalin verde, smarald, cuart roz, rodonit, amazonit. Este o piatra ce te face sa te simti iubit, sa te apreciezi, te face sa ierti greselile celor din jur, sa manifesti compasiune, te echilibreaza.

Chakra 5: Vishuddha (chakra gatului) – situata la nivelul gatului, asociata cu capacitatea de comunicare. Este de culoare albastra si ii corespund cristale precum acvamarin, lazuli, safir, cuart, turcoaz, calcedonie, sodalit si agat. I chakra echilibrata iti ofera abilitatea de a comunica mai usor, te ajuta in construirea unor relatii stabile si a atingerii scopurilor propuse.

Chakra 6 – Ajna (chakra celui de-al treilea ochi) – pozitionata in centrul fruntii, centrul imaginatiei si al spiritului. Cristalele ce ii corespund sunt fluorit verde, ametist, sodalit, fluorit violet, cuart, lapis lazuli si turmalina albastra. Este de culoare indigo si ajuta la vizualizarea creativa, ca ajuta in manifestarea viselor si in constientizarea celui de-al saselea simt.

Chakra 7: Sahasrara (chakra coroanei) – se afla in crestetul capului. Este legatura cu spiritualitatea, cu divinitatea. Pe aceasta chakra se pot aseza cristale precum ametist, selenit, diamant, sugilit sau cuart. Este de culoare violet si reprezinta punctul de intrare pentru orice energie ce iti intra in corp si circula prin restul chakrelor.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.