1

Cele mai ciudate testamente din istorie

În timp ce majoritatea testamentelor lasă in urma moşteniri de ordin financiar, pe parcursul istoriei au existat câteva persoane care s-au folosit de aceste documente pentru a impune idei de o natură ceva mai ieşită din comun. Iată o listă a celor mai ciudate ultime dorinţe, lăsate prin testament:
Virgil
Decedat: 10 I.H.

Virgil a fost unul dintre cei mai mari poeti ai Romei, faimos în lumea întreagă pentru capodopera sa, Eneida. Înainte de moartea sa însă, Virgil a cerut ca după ce încetează din viaţă, manuscrisul poemului să fie ars, din cauză că opera era incompletă. Prietenii săi au reuşit totuşi să îl convingă că nu este o idee bună, astfel lumea întreagă se poate

bucura şi astăzi de lucrarea autorului

William Shakespeare
Decedat: 1616
Ultima dorinţă a lui Shakespeare a creat multe controverse în privinţa relaţiei scriitorului cu soţia sa, Anne Hathway. Cerinţa lui William era ca soţia sa să primească patul pe care el a dormit. Mai mult de atât, Shakespeare a ţinut ca pe mormântul său să apară următorul epitaf: “Binecuvantat cel ce cruţă aceste pietre/ Blestemat cel ce ce mută osemintele mele”. În timp ce multi susţin că inscripţia era destinată profanatorilor de morminte, experţii spun că mesajul a fost unul cu referire la soţia lui, astfel încât la moartea sa, şapte ani mai târziu, Anne nu a putut fi înmormântată alături de defunctul ei soţ.
Charles Dickens
Decedat: 1870
“Cei ce vor asista la înmormântarea mea nu vor purta eşarfe, mantii, pălării sau alte absurdităţi similare.” Pe lângă această dorinţă, Dickens a explicat foarte clar că nu doreşte o înmormantare publică, iar locul şi data ceremoniei nu vor fi dezvăluite publicului. Cererile sale au fost ignorate. Dickens a fost onorat de catre un vast cortegiu funerar, toţi participanţii fiind îmbrăcaţi în haine specifice evenimentului, exact aşa cum nu a dorit el.
George Bernand Shaw
Decedat: 1950
Ultima dorinţă a lui Shaw a fost ca la înmormantarea sa să nu se facă o ceremonie religioasă şi de asemenea ca nimic din mormântul său să nu aibă formă de obiect religios. I-au fost îndeplinite dorinţele.
Benjamin Franklin
Decedat: 1790
Benjamin Franklin a fost unul din cei mai admiraţi oameni ai lumii vestice din secolul 18. Ultima dorinţă a acestuia a fost ca fiica sa să nu poarte bijuterii scumpe. Motivul acestei cereri a fost cadoul primit din partea regelui Louis al Franţei: un tablou cu o ramă compusă din 408 de diamante. Ulterior, rama şi tabloul au rămas în grija fiicei, însă Franklin a realizat un dispozitiv ce a împiedicat-o pe Sarah să îndepărteze diamantele de pe ramă.

John B. Kelly
Decedat: 1960
Kelly a fost un multimilionar, triplu medaliat cu aur, la Jocurile Olimpice. Prin mariaj, fiica lui, actriţa Grace Kelly, a intrat în rangul familiei regale din Monaco. Dorinţa lui Kelly a fost ca nota de plată a hainelor cumpărate de Grace să îi revină familiei sale, astfel încât să nu îl ducă la faliment pe ginerele său.
Harry Houdini
Decedat: 1926
Houdini a avut de-a lungul vieţii o pasiune puternică pentru de spiritism.Ultima dorinţă sa a fost ca anual soţia lui să organizeze o astfel de sedinţă pentru ca maestrul iluziei să se arate în faţa ei. Houdini i-a lăsat soţiei sale o listă cu 10 cuvinte alese la întâmplare, pe care să i le comunice după moarte. Timp de 10 ani soţia lui a ţinut sedinţe de spiritism; Houdini n-a apărut niciodată.
Napoleon Bonaparte
Decedat: 1821
Ultima dorinţă a lui Bonaparte a fost ca părul său sa fie împărţit între prietenii acestuia. O analiză recentă a firelor de păr sugerează că există o cantitate considerabilă de arsenic în ele. Astfel, nu mai există nici o umbră de îndoială asupra faptului că Napoleon a fost asasinat.
William Hearst
William, unul dintre cei mai mari magnaţi din industria ziarelor, a lăsat cu limbă de moarte ca fiecare persoană ce va dovedi că este copilul său să primească un dolar.
John Bowman
Decedat: 1891

Soţia şi cele două fiice ale lui Bowman au decedat înaintea sa. Astfel, el a început să creadă că dacă şi el va muri, întreaga familie se va reîncarna. Condus de această credinţă, a creat un cont de 50.000 de dolari pentru a plăti servitori, care au preparat cina pentru familie în fiecare seară, chiar şi după moartea membrilor. Dorinţa a fost onorată

până în 1950, când contul bancar a fost golit.
Bonus:
T.M. Zink
Decedat: 1930
Ultima dorinţă: O bibliotecă interzisă femeilor.
Zink a depus anual la bancă 50.000 de dolari, timp de 75 de ani. Cu dobândă, suma a ajuns la 3 milioane de dolari, suficienţi pentru a construi o librărie interzisă femeilor. Mai mult de atât, el a interzis expunerea de opere care poartă semnătura vreunei reprezentate a sexului feminin. Familia i-a respectat întocmai dorinţa.

marius

One Comment

  1. Hai să zic câte ceva despre fiecare nene d-ăsta:Virgil-tocilar sigur:))W. Shakespeare- geniu. Îmi place faza cu "“Binecuvantat cel ce cruţă aceste pietre/ Blestemat cel ce ce mută osemintele mele”"Charles Dickens- Îmi pare rău pentru el. În locul lui i-aş fi bântuit pe toţi cei care au participat la înmormântarea mea:PGeorge Bernand Shaw- Ăsta a avut mai mult noroc. Se pare că era mai iubit de oameni 8-}.Benjamin Franklin (pff…ăsta e şi liceu)- Avea şi el un pitic pe creier o.OJohn B. Kelly- Ce drăguuuţ. Aşa socru vreau şi eu:">Harry Houdini- Era şi normal să nu apară. Doar era mort. Măcar aşa mai câştiga şi nevastă-sa un bănuţ.Napoleon Bonaparte- Asta da dorinţă :)) E ca şi când, după ce mor, le dau câte o unghie prietenilor mei . lol.William Hearst- Ştia că s-a coţăit cu multe femei şi nici el nu mai ştia câţi copii are, hă ?:))John Bowman- Şi cine mânca ? Fantomele, servitorii sau şobolanii ?8-}T.M. Zink- OOO da!!!!!:)) P-ăsta îl iubesc, la fel cum iubesc orice persoană/ lucru/ etc care e anti-femei . Bravo lui :-bd.Hai că ţi-am lăsat un comm' de un kilometru:)) Să te saturi şi să-ţi mulţumesc pentru comentariile pe care mi le-ai lăsat pe http://www.annitu. com (nu te superi că-mi fac puţină reclamă nu?:">).P.S. chiar mi-a plăcut postarea!:-bd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.