1

Cei mai inteligenti copii din lume

 

1. Wolfgang Amadeus Mozart – compozitor la 6 ani

La vârsta de 3 ani, Mozart cânta la clavecin, iar până la 6 ani a scris prima lui compoziţie muzicală. Aceasta a fost urmată de prima simfonie, la 8 ani, şi de prima lui opera, la 12 ani.

Născut în Austria, în 1756, Mozart cântă deja la curtea imperiala din Viena la 6 ani, fascinând cu talentul sau. La 14 ani s-a stabilit în Italia, iar la 35 de ani a murit, lasând în urmă peste 600 de compoziţii muzicale.

 

2. William Rowan Hamilton – vorbea mai multe limbi până la 5 ani

Născut în Irlanda în 1805, William Rowan Hamilton şi-a arătat abilităţile intelectuale de la o vârstă fragedă, reuşind să stăpânească latina, greaca şi ebraica până la 5 ani. Până la 13 ani, viitorul matematician cunoştea 13 limbi diferite, printre care şi sanscrita, araba, italiana, şi dialecte indiene.

A fost numit profesor de astronomie, director al Observatorului Dunsink şi astronomul regal al Irlandei în timp ce înca era student. A murit în 1865.

3. Pablo Picasso – cel mai mare artist al secolului XX

Născut în Spania în 1881, Picasso a început să picteze devreme, cu sprijinul tatălui său, artist şi el, iar până la 15 ani prima lui mare pictură în ulei “The First Communion” (“Prima Comuniune”) fusese deja expusă în Barcelona.

La începutul secolului XX, Picasso a infiinţat (alături de Georges Braque) mişcarea cubistă. Tehnica şi stilul lui s-au schimbat adesea pe parcursul vieţii. A murit în Franţa în 1973.

4. William James Sidis – cel mai inteligent om din lume?

Considerat de unii a fi cel mai inteligent om care a trăit vreodată (alţii îl considera doar cel mai deştept din secolul XX), William James Sidis a avut un IQ de 250-300.

La 11 ani a stabilit un record mondial ca fiind cea mai tânără persoană admisă la prestigioasa Universitate Harvard. Cinci ani mai târziu a absolvit “Magna cum laude”.

5. Robert James Fischer – cel mai mare jucator de şah

La 14 ani, Robert “Bobby” Fischer a câştigat Campionatul Mondial de Şah devenind cel mai tânăr câştigător al acestui titlu. La 15 ani a stabilit un alt record, după ce a ajuns cel mai tânăr grandmaster internaţional al tuturor timpurilor. Iar de-a lungul carierei în şah a mai stabilit şi alte recorduri. Robert James Fischer a murit în Islanda în 2008.

6. Shakuntala Devi – “omul-calculator”

Născută în 1939 în Bangalore, India, Shakuntala Devi a fost poreclit “omul-calculator” datorită capacităţii sale de a face calcule foarte complicate rapid, fără ajutorul unui aparat.

Ea şi-a demonstrat calităţile matematice la Universitatile Mysore şi Annamalai, unde a studiat în copilărie. Talentul ei a fost menţionat şi în Cartea Recordurilor de mai multe ori, o dată pentru că a găsit rădăcina cubică a numărului 332.812.557 în doar câteva secunde, iar altădată pentru că a extras, tot fără ajutor, a 23-a rădăcina dintr-un număr de 201 cifre.

7. Kim Ung-Yong – la 3 ani studia fizica la o universitate

La vârsta de 3 ani, Kim Ung-Yong a început să ia cursuri de fizică la Universitatea Hanyang din Coreea de Sud, ca invitat. Până la 8 ani, el a fost invitat de NASA să studieze în Statele Unite.

Născut în 1962, Kim Ung-Yong este trecut în Cartea Recordurilor ca având cel mai mare IQ, de 210. Acest copil-minune a început să vorbească la doar patru luni, iar doi ani mai târziu el putea să citească în japoneză, coreeană, germană şi engleză.

8. Sufiah Yusof – de la geniu, la prostituată

In 1997, cand avea 13 ani, Sufiah Yusof a fost acceptată la Oxford pentru a studia matematica. Câţiva ani mai târziu, ea a dispărut din apartamentul ei, iar ulterior a fost găsită lucrând ca şi chelneriţa într-un Internet cafe. Ea a spus atunci că presiunea intensă a parinţilor de a avea succes a împins-o să fugă.

În 2003 a încercat să revină la studii, dar în 2004 s-a măritat şi nu a mai terminat ce a început. Mariajul ei a durat doar 13 luni, iar în 2007 a fost găsită lucrând ca şi prostituată. În prezent ea lucrează ca asistent social.

9. Akrit Jaswal – chirurg la 7 ani

Născut în 1993, Akrit Jaswal a devenit cel mai tânăr medic şi student la universitate din India. Jaswal, care a ajuns chirurg la doar 7 ani, are un IQ estimat la 146.

10. Kathleen Holtz – avocata la 18 ani

Kathleen Holtz a început să studieze la o universitate din Los Angeles la 10 ani şi a absolvit “Magna cum laude”, obţinând o diplomă în filozofie. La 15 ani a început să studieze avocatura şi a devenit cel mai tânăr avocat din California, la 18 ani, în 2007. Media de vârsta la care oamenii iau un examen de barou este 30, scrie ziare.com.

MucRoz

One Comment

  1. Chiar oameni deştepţi, însă să şti că nu mi-aş dori să fiu în locul lor, mă bucur că sunt un om normal şi nu un super-om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.