0

Cei mai cautati criminali din lume

 

Am mai avut un articol de genu pe blog numai că era despre criminali români care poate fi găsit aici. Care sunt cei mai cautaţi criminali din lume? Hai să vedem.

1.

Joaquín “El Chapo” Guzmán – regele drogurilor din Mexic
“El Chapo” (Scundul) conduce o reţea internaţională de trafic de droguri, cartelul Sinaloa, şi a devenit “regele” drogurilor din Mexic în 2003, după arestarea rivalului său, Osei Cardenas, din cartelul Golfului. Joaquin “El Chapo” Guzman, cel mai căutat traficant de droguri din Mexic, nu se sfieşte să apară în public, fie la restaurante, unde achită nota de plată a tuturor clienţilor prezenţi, fie la nunţi la care participă şi oficiali mexicani.În pofida acestor apariţii publice, “El Chapo”, pe capul căruia autorităţile americane au pus o recompensă de cinci milioane de dolari, este în continuare în libertate.

2. Dawood Ibrahim – capul reţelei criminale din India

Se află pe lista Interpol a celor mai căutate persoane din crima organizată. Criminalul din India conduce o reţea criminală de 5.000 de membri, numită D-Company, implicată de la traficul de droguri la asasinate la comandă în Pakistan şi India. În fişa pe care Dawood Ibrahim o are la Interpol este menţionat faptul că indianul, care a scăpat de fiecare dată de agenţii aflaţi pe urmele lui, foloseşte peste 25 de identităţi false şi 11 paşapoarte. Capturarea lui este cu atât mai dificilă, cu cât se spune că Dawood Ibrahim îşi face operaţii estetice la fiecare doi ani tocmai pentru a îngreuna identificarea lui. În India este considerat inamicul public numărul unu şi există bănuieli că el ar fi fost cel care a stat în spatele atentatelor de la Bombay din 1993, în urma cărora au murit 257 de persoane.

3. Semion Mogilevici – “şeful capilor” din Rusia

Semion Moghilevici ar putea fi cel mai puternic om de care nu aţi auzit niciodată. FBI susţine că Moghilevici, un gangster născut în Ucraina, este implicat în trafic de arme, extorcare, prostituţie şi angajare de criminali plătiţi. Arestat în Rusia în 2008 pentru evaziune fiscală, ucraineanul a fost eliberat în 2009. Căutat de SUA în legătură cu o fraudă de 150 de milioane de dolari, el este considerat ca şeful sindicatelor mafiei ruseşti din lume, iar unii îl consideră “cel mai periculos mafiot al lumii”.

4. Matteo Messina Denaro – capul Cosa Nostra

Este nr. 1 al Cosei Nostra, fiind în spatele afacerilor înfloritoare ale acestei organizaţii criminale. În dimineaţa zilei de 5 noiembrie 2007, la Trapani, când a fost arestat din nou Salvatore Lo Piccolo, şeful Cosei Nostra, vreo 200 de persoane scandau pe ritmul unui refren la modă numele lui Matteo Messina Denaro, 46 ani, boss în Trapani şi în toată Sicilia. La 20 de ani, “U Siccu” (Uscăţivul) conducea un Alfa Romeo, avea două pistoale-mitralieră, ca eroul său favorit din BD, Diabolik. La 30 de ani se lăuda că ar fi omorât atâţia oameni cât să umple un cimitir. Era, sigur, o exagerare cinică, dar la 40, este în evidenţa FBI ca fiind unul din principalii cinci traficanţi de droguri ai planetei.

5. Alimzhan Tohtahunov – mafiot uzbec

SUA îl consideră “o figură majoră a crimei organizate din Eurasia”, implicat în “trafic de droguri, trafic de arme şi maşini furate”. Se crede că ar fi reuşit să mituiască până şi juriul de patinaj artistic la JO de iarnă din 2002 de la Salt Lake City.

6. Felicien Kabuga – maestrul genocidului

Următorul pe listă este multimilionarul rwandez Felicien Kabuga, fost preşedinte al comitetului “Fonds de Defense Nationale”, care a sprijinit guvernul (inclusiv cu arme) în campania de teroare dusă împotriva minorităţii tootsi. Acuzat de Tribunalul Penal Internaţional de incitarea şi finanţarea genocidului din Rwanda, Kabuga este căutat de Tribunalul Penal Intrernaţional pentru Rwanda în legătură cu masacrarea a peste 800.000 de rwandezi în 1994.

7. Joseph Kony Ugandan – lider de gherilă

Şeful Armatei de rezistenţă, grup de gherilă implicat într-o campanie violentă de stabilire a unui guvern religios în Uganda. A acţionat şi în RD Congo şi Sudan. Operaţiunile sale au dus la răpirea a circa 66.000 de copii şi refugierea a peste 2 milioane de oameni, din 1986. În 2005, Tribunalul de la Haga l-a acuzat de crime de război şi crime împotriva umanităţii, mai precis 33 de capete de acuzare, incluzând asasinate, violuri şi răpire, pentru că asta fac “soldaţii” lui Kony: răpesc copii, violează femei şi ucid tot ce le cade în mână. Cu maceta.

8. James ‘Whitey’ Bulger – mafiot american “de şcoală veche”

Fratele mai mare al lui William Michael Bulger, fost preşedinte al Senatului din Massachusetts şi al Universităţii locale, Bulger a făcut parte din banda Winter Hill, organizaţie criminală irlandezo-americană cu baza la Boston, care s-a ocupat mulţi ani de traficul de drgouri şi extorcare. Averea sa este estimată undeva la 30-50 de milioane de dolari, bani pe care îi foloseşte pentru a se ascunde, împreună cu iubita sa. Ultima dată a fost văzut la Londra, în 2002, iar pentru prinderea sa se oferă 2 milioane de dolari.

9. Omid ‘Nino’ Tahvili – capul crimei organizate canadiene

Are legături cu Triadele şi ale organizaţii ale crimei organizate. Arestat pentru torturarea unei persoane, el a evadat dintr-o închisoare canadiană de maximă securitate în noiembrie 2007, după ce a mituit un gardian.

10. Ayman al-Zawahiri – numărul doi din al-Qaida

A lucrat cu al-Qaida de la înfiinţarea reţelei şi este considerat “adevăratul creier”al reţelei. L-a cunoscut pe ben Laden în anii ’80, când l-a tratat în Afganistan. Mulţi cred că atentatele din 11 septembrie 2001 nu ar fi avut loc fără influenţa lui Zawahiri. Numărul doi în ierarhia al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, ar urma probabil să-l înlocuiască pe Bin Laden, dar poate nu prea repede, acesta fiind, fără îndoială, mai preocupat în legătură cu propria securitate după operaţiunea forţelor speciale americane în Pakistan împotriva liderului reţelei teroriste.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.