0

Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi televizoare?

Noile televizoare aparute pe piata sunt tot mai scumpe si mai dotate cu tot felul de caracteristici care imbunatatesc calitatea imaginii. E bine sa te documentezi putin inainte de a cumpara un televizor, fie el LED, LCD sau plasma. Poti sa faci lucrul acesta direct in magazin – la Selgros vei gasi personal calificat la raionul de electrocasnice, gata sa iti dea orice informatie ai avea nevoie sau sa te informezi de acasa. Astfel, reduci riscul de a cumpara ceva scump dar care sa nu corespunda cu nevoile tale.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iei o decizie mai usor la cumpararea unui televizor nou:

1. Mai mare nu inseamna neaparat mai bine – masoara cu atentie spatiul de care dispui si fii sigur ca televizorul poate sa fie amplasat la 1,5-2 m departare de canapea, pat sau fotoliu. Daca televizorul este prea aproape,imaginea nu va fi foarte clara.

2. Verifica contrastul televizoarelor. Urmareste transferul intre scenele luminoase si cele intunecate. Daca culoarea negru este de fapt un gri inchis, transferul de la lumina la intuneric se face prea lin. Contrastul cel mai bun il au televizoarele cu plasma, insa ultimele modele de televizoare LED sau LCD au valori bune dar preturi mai mari.

3. Testeaza calitatea imaginii – observati daca imaginea se vede clar atat din fata cat si din stanga sau dreapta. Daca culorile se schimba odata cu schimbarea unghiului, calitatea imaginii nu este prea buna.

4. Testeaza rezolutia statica si cea de miscare – va trebui sa fi foarte atent la detaliile imaginilor. De exemplu, urmareste daca firele de par ale personajelor sa vad clar. Rezolutia de miscare este foarte importanta pentru iubitorii de sport sau filme de actiune. Observa daca imaginea este clara sau in ceata in scene de genul acesta.

5. Accesoriile si iesirile televizorului conteaza. Alege un televizor cu cat mai multe variante de conectare – apar tot mai multe aparate care folosesc televizorul drept ecran.

In oferta Selgros gasesti o gama diversa de televizoare: plasma, LED sau LCD. Dupa ce ai luat o decizie legata de ce tip de televizor vrei sa iti cumperi, consulta revistele cu oferte de produse nealimentare de la Selgros. Vei ramane uimit de preturile mici!
Selgros Braila
Produse alimentare si nealimentare
Strada Ramnicu Sarat nr. 92B Braila,810 166 , RO
Tel: 0239 602 000
Fax 0239 602 199

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.