0

Ce iti e si cu tehnologia asta si cu pompe submersibile

Stateam eu asa si gandeam (ca mai si gandesc) si analizam unde a ajuns tehnologia asta. Chiar ma gandesc ca este in favoarea noastra si mai ales a celor batrani. Pana la urma nu vad nimic rau in asta. De ce sa nu imi cumpar o pompa submersibila pentru acasa,nu? Si aici fac referire directa la cei care stau la casa, va dati seama.  Mai ales cand este vorba de apa curata si rece nu poti sa nu apelezi la astfel de produse.

Iti e foame? Bea un pahar cu apa, nu? Sunt ironic bineinteles. Poate te poti lipsi de o toaleta in casa ( eu unul nu ca mai mult am stat la bloc), dar nu te poti lipsi de un sistem pentru gradinarit, agricultura, de irigatie sau de alimentare cu apa.

Pana la urma si faza cu wc-ul in curte este destul de invechita. Oare cand o sa ne mai civilizam si noi? Nici nu ma mir de faptul ca 50 cent (juma de dolar asta) a crezut ca s-a intors in timp. De ce? Desi suntem destepti si am putea evolua probabil mai mult decat celelalte tari europene nu facem asta. De ce? Oare de ce?

Pentru ca ne-am invatat lenesi si dorim sa ne vina totul la nas. Desi ne duce mintea la mai multe nu miscam un degetel.

Chiar cred ca este igienic sa avem o toaleta in casa. Chiar cred ca este necesar sa facem o baie in cada desi stam la curte.  Chiar cred ca este necesara si o instalatie pentru apa pentru o mai buna gospodarire.

Si poate multi dintre cei batrani se gandesc la faza asta. De ce imi trebuie mie acum la batranete o pompa submersibila? Pai hai sa ne gandim la un exemplu bun si esential. Dupa cum am observat in ultimul timp vremea nu prea mai tine cu noi. Ba este cald, ba esti frig. Ori avem seceta sau ploi abundente.

Cum taranul roman se bazeaza pe recolta sa aceste tipuri de pompa il ajuta la o mai buna irigatie. Poate vrem sa intram in afaceri cu legume, nu? Poate vrem sa ne deschide o taraba in piata.  Poate vrem sa ne facem cele mai mari sere si solare (sper ca nu e una si aceasi treaba) pentru a intra in industria crescatorile de legume si fructe.

Chiar am avea nevoie de o gura de aer proaspat ca sa zic asa( metaforie, se stie!) , de legume proaspete si fara ingrasaminte chimice, de fructe dulci si zemoase cu ingrasamant natural (gunoi de grajd parca foloseau cei batrani, da despre balegar este vorba), de produse fabricate in frumoasa noastra tara (patriotic ca intodeauna). Probabil nu ne dorim chiar atat de multe importuri, dar nu avem ce face, nu?

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.