0

Cat este de rentabil sa cumperi o garsoniera si un mic ghid de referinte pentru viitori proprietari

Achizitia unui spatiu de locuit este o investitie ce marcheaza o intreaga existenta. Mai cu seama cand aceasta achizitie se bazeaza pe un imprumut bancar, este cert faptul ca vor fi ani la mijloc pana la achitarea integrala a datoriei. Deci se intelege cat de important este sa se cantareasca fiecare aspect al unei astfel de decizii.

Se merita achizitia unei garsoniere? Avand in vedere ca este un spatiu mic, avand in vedere ca oricum va exista achizitia in rate, o garsoniera pare sa fie pentru unii un prea mic efort. Aceasta tematica este insa discutabila: daca este vorba de achizitia unei suprafete mai restranse de locuit pentru ca scopul este de a locui singur, daca se doreste a fi un spatiu exploatat pentru venituri etc.

De asemenea, categoria de garsoniere de vanzare Bucuresti ar putea fi sansa unora de a se reloca sau de a face primul pas de investitie intr-un oras mare. Acestea sunt si cele mai vizate pentru ca au potential si oferte pentru dezvoltare. Desigur ca preturile sunt altele fata de provincie spre exemplu.

Indiferent de situatia in care se gasesc unii, achizitia unei garsoniere impune de asemenea o serie de aspecte ingrijoratoare. Iata cateva repere in acest sens:

  • Nu alegeti o zona inferioara a blocului de locuit, adica o garsoniera la parter. Nici ultimul etaj nu este de preferat, mai cu seama daca nu exista un pod bine amenajat. Asta inseamna sa evitati ceea ce tine de umezeala exagerata si/sau infiltratii de apa.

  • Preferati un open space spre exemplu la living si/sau bucatarie. Pentru ca spatiul este ceva mai mic, puteti crea impresia de zona deloc aglomerata. Desigur ca si dispunerea camerelor si modul in care mobilati vor avea efecte de genul in cele din urma.

  • Preferati un bloc nou intr-un cartier rezidential. Asta pentru ca veti avea parte de toate avantajele de achizitie, locatie splendida si cu un nivel crescut de confort si siguranta. Un bloc vechi poate avea probleme de rezistenta, cu tevi vechi, cu sisteme electrice si sanitare pe masura, deci se prea poate sa fie nevoie de investitii ulterioare. Prin urmare, nu va lasati inselati de ceea ce tine de un pret de achizitie mai mic, fara sa cantariti si ceea ce tine de cheltuieli oarecum ascunse ce vin ulterior.

  • De preferat este ca garsoniera in cauza sa dispuna de balcon sau de terasa, de varii optiuni de suprafata extra, adica aparte de camera. Aveti nevoie si de spatiu de depozitare si de nevoia ca intregul imobil sa fie aerisit, placut, confortabil.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.