0

Case de marcat fiscale ieftine

Conform legii OUG 28/1999, fiecare operator fiscal este obligat sa aiba o casa de marcat fiscala si sa emita bon pentru fiecare client. Acestea trebuie sa existe in incinta fiecarui operator fiscal care se ocupa cu comertul cu amanuntul sau prestari de servicii catre populatie. Exista si o serie de activitati, insa, care nu necesita astfel de instrumente.

Pentru a cumpara case de marcat ieftine, este necesar sa contactati un distribuitor autorizat, de la care puteti achizitiona si produse complementare necesare activitatii dumneavoastra. Odata ce produsul a fost livrat catre dumneavoastra, urmatorul pas este sa il inregistrati in Registrul de Evidenta a Aparatelor de Marcat Electronice Fiscale Instalate, care se gaseste in fiecare judet. Veti primi un numar de ordine care va va ajuta la individualizarea casei de marcat.

Case de marcat ieftine Bucuresti

In Bucuresti, exista o serie de distribuitori autorizati de case de marcat ieftine. Seria fiscala cuprinde caractere alfabetice care reprezinta denumirea prescurtata a localitatii. In acelasi timp, primele 4 cifre ale seriei casei de marcat reprezinta numarul avizului de distributie si de utilizare a aparatului. Restul de 6 cifre reprezinta numarul de ordin. Daca deja iti vorbesc in limbi straini poti apela la acesti distribuitori care iti pot oferi servicii fiscalizare case de marcat si iti pot intocmi dosarul pentru ANAF si sa iti obtina numarul de ordine.

Daca nu dupa ce ati obtinut numarul de ordine, urmeaza identificarea memoriei fiscale si a agentului de ordine utilizator, impreuna cu seria fiscala a aparatului, antetul bonului fiscal si data si ora la care au fost activate memoriile. Organul fiscal aferent zonei dumneavoastra va verifica integritatea sigiliului fiscal. De asemeni, va fi verificata si provenienta rolelor de hartie folosite.

 

Este necesar sa depuneti o declaratie in original la organul fiscal din zona dumneavoastra, a doua zi dupa ce aparatul a fost instalat. Astfel, acesta va fi luat in evidenta. O copie va ramane la agentul economic, in timp ce alte doua vor fi pastrate de catre distribuitor, in vederea service-ului. Odata ce ati incheiat aceasta etapa, puteti folosi casa de marcat pentru a va vinde produsele sau serviciile in mod legal.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.