5

Bocancel si prietenii lui adidasii

E liniste deplina in tara Pantofar. Pantofii, adidasii, botinele, cizmulitele, UGG-urile si sandalele isi odihnesc talpile prea umblate de pe parcursul zilei.

Bocancel e primul zgubilitic care s-a trezit dimineata si si-a legat cu grija sireturile.

– Hei voi toti! Trezirea!!! Azi e ziua cea mare , cei care ne poarta in picioare ne duc la prietenul nostru cizmarul. (striga cat putu de tare , Bocancel)

– Hei tu, nu mai urla. (striga incaltaminea somnoroasa) . Mai vrem sa dormim ! Nu ne ajunge ca ne-au plimbat ieri toata ziua? (soptind incaltamintea adormita).

– Trezirea! haideti prietenii mei adidasi. Haideti la cizmar sa ne faca hainute noi. Vreau sa imi pun si talpi noi plus niste sireturi.

– Bocancel, taci din gura! Nu ne este de ajuns cat am alergat ieri prin parc? Am mai calcat si intr-un rahat. ( se rastesc adidasii )

– Lenesilor! Sa va trag pe calapod! (zise bocancel suparat) Eu am plecat sa caut aventura ( scoase limba la ei si pleca)

Bocancel intodeauna a fost o incaltaminte curajoasa. Nu vroia sa petreaca tot timpul in Pantofar. Vroia aventura. Vroia sa aiba crampoane sa joace fotbal, dar cine a mai vazut bocanc cu crampoane?

– Esti nebun? Cum sa ai crampoane? Doar stii ca ghetele de fotbal se ranesc repede. Vrei sa vi plin de vanatai acasa? (ii zise mama lui).

– Atunci vreau sa devin un razboinic. Vrea sa ajung ca unchiul meu bocancul cu cu bombeu metalic. Vreau sa fiu si eu un echipament de protectie. Vreau sa protejez oamenii. Stiu ca ne iubesc si fac orice ca sa ne fie bine.

– O sa te inseli Bocancel. Vei vedea ca oamenii dupa ce se plictisesc de noi si ne rupem o sa ne arunce la gunoi (ii zise mama suparata)

– Nu e adevarat ! Esti o sireata ( striga Bocancel la ea si pleaca plangand)

Asa ca se decise sa faca o calatorie la magazinul de incaltaminte sa isi faca prieteni noi si dupa aceea o plimbare pana la cizmar sa isi schimbe hainutele.

va urma..

Vrei sa continui povestioara?

 

MucRoz

5 Comments

  1. Hehe! :))) Cat de fain ai abordat subiectul! Felicitari! ;;) Asteptam continuarea povestii. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.