0

Bebe, treci in scaunel!

Atunci când alegi că e timpul ca un copil să apară în viața ta, îți asumi automat niște reponsabilități de care nu vei putea scăpa vreodată. În primul rând, trebuie să fii conștient că viața propriului tău copil stă numai și numai în mâinile tale iar orice decizie îți asumi îl afectează direct sau indirect.

Spre exemplu, gândește-te ce o să faci în situația în care trebuie să pleci urgent de acasă și n-ai cu cine să lași copilul, deci trebuie să-l iei cu tine sau în caz că plănuiești o excursie cu familia și ești nevoit să găsești o soluție care să îi asigure confort pe parcursul drumului copilului tău dar și siguranța de care are nevoie. Gândește-te bine, are nevoie de locul lui special în mașină căci micuțul nu va putea sta pe tot parcursul drumului în brațele cuiva sau pur și simplu așezat pe bancheta din spate, riscând să alunece și să se lovească. Prin urmare scaunul auto este o investiție bună care trebuie luată în serios și nicidecum trecută cu vederea.

Pentru ocazii de acest fel s-au inventat scaunele auto pentru copii care pot fi pentru cei care cântăresc de la 0-13 kg, 0-18 kg, 9-36 kg, 15-36 kg, 22-36 kg sau puteți opta pentru a alege din diverse scaune de copii cu Isofix. Atenție însă la greutatea scaunului ales ca să fie compatibilă cu cea a copilului, după ce copilul depăsește limita de greutate sau înălțime specifică scaunului auto puteți apela la înălțătoare auto care vin de obicei la pachet cu hamuri pentru protecție.

De asemenea, puteți personaliza atât înălțătoarele cât și scaunele auto cu tot felul de accesorii, unele mai utile decat altele. Scaunele auto pot fi, de asemenea, îmbrăcate în toate culorile iar modelele sunt disponibile atât pentru băieți cât și pentru fetițe.

Înainte de a porni la drum, asigură-te mereu că scaunul auto dedicat copilului tău este bine montat și fixat pentru a nu te trezi cu surprize neplăcute. În primul rând este recomandat ca să verifici sunt poziționarea care ar trebui să fie în centrul banchetei din spate, să te consulți cu manualul și să urmezi fiecare pas în parte.

Unii spun că scaunul auto pentru copii este doar un moft însă lucrurile nu stau chiar așa, acesta este cerut de către legea care impune ca până la vârsta la care copilul împlinește 12 ani, acesta nu are voie pe scaunul din dreapta șoferului. În caz că nu folosiți un scaun auto sau un înălțător, potrivit legii vă puteți alege cu o amendă între 6 și 8 puncte, iar un punct de amendă este în valoarea de 70 de lei, prin urmare amenda e cuprinsă între 420 și 560 de lei.

În concluzie, rolul de părinte nu este unul ușor căci presupune o serie de încercări pe care trebuie să le depăsești cu ajutor ”uneltelor” care-ți stau la dispoziție. Ține minte, scaunul auto pentru copii face diferența între un părinte grijuliu și unul mai puțin interesat de soarta copilului. Tu ce fel de părinte ești?

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.