0

Acumulatori AAA de renume: Duracell si Varta

Doua branduri cu renume in producerea de acumulatori sunt Duracell si Varta. Ambele companii sunt recunoscute pentru standardele inalte de productie si pentru echipamentele si tehnologiile cu care isi produc bateriile si acumulatorii. In plus, ambele tipuri de acumulatori sunt disponibile chiar si in magazine online de profil, cum ar fi e-acumulatori.ro, vezi aici preturile lor avantajoase. Exista insa vreo diferenta notabila intre ele?

In cele ce urmeaza am sa fac o comparatie schitata intre caracteristicile acumulatorilor AAA de la Varta si Duracell, acumulatori cu sistem NiMH si capacitate de 1000 mAh:

– capacitate mare si descarcare lenta la ambele tipuri de acumulatori;

– preincarcati, pregatiti de folosire – atat acumulatorii Varta prin tehnologia ready to use, cat si cei Duracell, prin tehnologia Duralock;

-acumulatorii AAA Varta si Duracell sunt potriviti pentru aparate cu cerinte energetice mari cum ar fi camerele foto si blitzurile, monitoarele pentru camera copiilor, lanterne LED, mp3 player etc.

– pot sa fie incarcati cu orice tip de incarcator;

– amandoi acumulatorii au un sistem electrochimic Nickel-metal Hydride, sistem ce permite o capacitate mare de stocare a energiei; Acesti acumulatori nu contin Mercur sau Plumb, deci au un impact mai mic asupra mediului;

Diferentele notabile dintre cele doua tipuri de acumulatori sunt urmatoarele:

– acumulatorii Varta raman incarcati pana la 70 % din capacitatea initiala chiar si dupa 2 ani de depozitare, in conditiile in care nu sunt utilizati, in timp ce acumulatorii Duracell raman incarcati doar pana la 1 an.

– acumulatorii Varta permit pana la 1000 incarcari iar cei Duracell doar 500.

Acestea sunt singurele diferente notabile intre cele doua tipuri de acumulatori, comparatia aducand un mic avantaj acumulatorilor produsi de Varta.

In ceea ce priveste pretul acumulatorilor, gasiti ambele tipuri de acumulatori AAA in magazinul online e-acumulatori.ro la aproximativ acelasi pret. Acumulatorii Varta, blister de 4 bucati costa 50 RON, iar cei Duracell, in aceeasi cantitate, costa 47,25 lei.

O concluzie ar fi faptul ca diferenta dintre acumulatorii AAA de la Varta si cei de la Duracell nu este foarte mare, asadar orice varianta poate sa fie adoptata cu incredere pentru aparatele electronice din casa voastra.

 

 

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.