0

6 modele de lanterna… altfel

Exista multe dependente pe lume, mai mult sau mai putin ciudate, insa nu stiam pana acum ca exista si o dependenta al carei obiect este…  lanterna.

 

Recent,pe Easylight.ro am citit un articol despre acest fenomen in care este facut chiar si portretul “victimei”. Trei dintre trasaturi mi-au atras atentia.

Printre altele, esti dependent de lanterne daca:

  • iti creste tensiunea cand auzi ca a fost lansata o noua lanterna profesionala
  • unii isi uita ochelarii pe cap, dar tu iti uiti lanterna frontala lanterna frontala
  • cand pleci in concediu, nu calculezi cata benzina consumi, ca orice om normal. Tu ai o alta unitate de masura: calculezi cate baterii trebuie sa ai la tine.

 

Gluma-i gluma, dar adevarul este ca lanternele, prin gradul de echipare la care au ajuns, au devenit niste accesorii foarte interesante. Fata de vechile modele, mari si cu design neatragator, lanterna LED a zilelor noastre este mai supla, compacta, eleganta, are mai multe niveluri de iluminare si are o durata de functionare indelungata.

 

Si daca tot mi-a venit in minte subiectul acesta, am facut si un mic research legat de lanterne. Pe langa lanternele profesionale, tactice, frontale, brandurile si specificatiile tehnice in care era aproape sa ma pierd, am gasit cateva modele altfel – lanterne sau obiecte inspirate de lanterne –care mi-au atras atentia si pe care vreau sa ti le descriu.

 

  • Pandantiv in forma de lanterna neagra/ alba din otel inoxidabil cu pietricica din zirconiu. Inca nu-mi dau seama cum ar arata la gatul unei doameni, dar modelul este chiar frumos.
  • Lanterna care este alimentata de apa, cu o functionare de pana la 10 ani.
  • Daca esti montaniard si vrei sa pastrezi in casa ceva din spiritul excursiilor si al noptilor petrecute in cort, designerul Paula Sevilla a inclus in colectia de articole de interior “ Home camping” o lustra – candelabru formata din lanterne.
  • Lanterna care te anuntade producerea unui cutremur. Se numeste Gurapika, a fost creata de japonezi si este conectata la sistemul de alarma seismica japonez
  • Ar mai fi incaltari cu lanterna sau o lanterna minuscula inclusa in cheie pentru a deschide usor usa daca nu ai lumina.
  • Camera Torch, 240 de lumeni si 8 LED-uri, este o lanterna interesanta cu camera video.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.