2

15 ani de la moartea lui Tupac Shakur

 

Ieri sau împlinit 15 ani de la moartea lui Tupac. Acesta a fost împușcat în 13 septembrie 1996  în Las Vegas, la varsta de numai 25 de ani.

Tupac Shakur s-a născut în Lesane Parish Crooks din Brooklyn, NY in 1971. 2Pac deține în cartea recordurilor primul loc pentru cel mai bine vândut rapper, cu peste 73.000.000 de discuri vândute în întreaga lume. La varsta de 12 ani, Tupac a descoperit pasiunile pentru actorie, poezie și melodii de dragoste.

Punctul culminant al carierei lui Tupac a fost când a apărut în filmul “Poetic Justice” alături de Janet Jackson. Rolul a facut din Tupac un nume celebru și a arătat lumii întregi ca muzica nu este neapărat atributul nr. 1 al său. În culmea unui rol în filmul “Above the Rim” și unui album premiat cu platină , “Me against the world,” cariera ascendentă a lui Tupac a fost curmată. El a fost acuzat de hărțuirea sexuală a unei femei pe care a cunoscut-o la un club de noapte. Cu câteva ore înainte ca Tupac să fie găsit vinovat el a fost atacat cu arme și jefuit de niște oameni ale căror intenții și motive încă nu sunt clare.
În cele din urma, Tupac a fost eliberat contra unei cauțiuni de peste 1 milion de dolari. După eliberarea sa, Tupac a răspuns criticilor prin lansarea celui mai bun album al său , “All Eyes On Me.” .”All Eyes On Me” a fost vândut până la ora actuală în peste 8 milioane de exempare, lucru care este revoluționar pentru un dublu-CD , mai ales în muzica Hip-Hop. Tupac a mai avut între timp și câteva roluri secundare în filme ca “Gridlock’d”, “Bullet”, și “Gang Related.”
Pe 7 Septembrie Tupac Amaru Shakur a fost împușcat de persoane încă necunoscute, și s-a stins din viață pe data de 13 Septembrie 1996. Cea mai mare parte din ce s-a întâmplat în acea noapte rămâne încă un mister până în zilele acestea.

MucRoz

2 Comments

  1. cum bai la 25 de ani? nu 27?
    parca facea si el parte din aia.. forever young 😀 aia de-or murit toti la 27 de ani :o3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.