2

10 septembrie de Cristian Ciofu

Pe Cristian pot sa spun ca il cunosc de mai bine de un an. De pe vremea cand intram in paine ( ca sa zic asa) cu acest blog. De pe vremea cand pe grupul Blogoteca de pe facebook era o mica “isterie” cu mucul meu roz :)).

De atunci tot am colaborat cu el pentru piesele lansate de el si chiar ajuns sa-mi gazduiasca si blogul. Ii multumesc pe aceasta cale.

 

Cu ocazia acestui articol am zis sa ii i-au si un mic interviu lu` Cristian.

MucRoz : Salut Cristian! In primul rand vreau sa iti multumesc pentru timpu acord. Stiu ca de ceva timp traiesti in Franta. Ce te-a determinat sa ajungi pe acele meleaguri?

Cristian Ciofu: Hai salut! Hmmm pai am venit aici la studii si apoi am decis sa raman aici. Presupun ca se intelege de ce  – e alta viata, esti altfel respectat, etc… E drept, mereu vei fi STRAINUL, dar na… asta e viata

MucRoz: Oare Franta ( o tara romantica ca si capitala Paris) te-a insipirat pentru poezii?

Cristian Ciofu: Poezii scriu de prin 2001, deci romantismul parizian este o pura coincidenta. Si, in plus, am fost doar de 2 ori in Paris pana acum… 1 data ca turist, a doua oara in interes de serviciu… Asa ca nu ma pot lauda ca il cunosc atat de bine sau ca m-a inspirit.  Prefer sa ma las inspirat de ce vad in jur. Lucruri traite de mine, de cei dragi, de niste necunoscuti, etc

MucRoz: Cand ai lansat site-ul www.inrime.ro si ce te-a determinat il faci?

Cristian Ciofu: Anul trecut prin aprilie mai am decis sa fac publice poeziile. Pana in acel moment doar cateva persoane stiau de acest hobby al meu. Si, odata cu decizia de a face public totul, am decis sa fac din acest hobby un proiect. Si asa s-a nascut numele inrime. Initial site-ul a fost http://inrime.wordpress.com (exista si acum), iar apoi am decis trecerea la .ro pt ca numele mi s-a parut unul foarte bun si am zis sa nu il ia altcineva intre timp…

MucRoz: Pe site ai 6 capitole. Oare ai de gand sa publici 6 carti cu poeme?

Cristian Ciofu: Da, sunt 6 volume pana in acest moment si al 7-lea este in lucru… Nu, nu voi publica 6 carti! Cartea “10 SEPTEMBRIE” este un fel de Best Of… pentru aceste volume, un rezumat 2001 – 2012 daca vrei sa ii spui.

MucRoz: Am observat ca ai preferat ca unele din poezii sa fie prezentate prin piese muzicale, asadar cum de ai ajuns sa colaborezi cu acesti artisti?

Cristian Ciofu: Pai, pentru prima piesa… Initial era sa deschid unul din volume cu o surpriza muzicala. Am rugat asadar pe cineva sa inregistreze o poezie de-a mea pe un beat insa am fost refuzat… Si uite asa am inceput cautarea unei persoane care sa vrea sa inregistreze pe versurile mele. Iar aici esti tu cel care m-a ajutat enorm punandu-ma in legatura cu ceva persoane din sfera hip-hop si uite asa a luat nastere colaborarea cu Sabin pentru “Lacrimi Mute“.

Ulterior, acum o luna si un pic Miche m-a contactat prin intermediul site-ului sa ma itnrebe daca poate sa inregistreze niste versuri de-ale mele. Am luat legatura cu el, am discutat si asa a aparut piesa Miche – “Look at me“.

In momentul de fata avem deja gata o a 3-a piesa inrime, intitulata “Cautare-n sens invers” a carei lansare va fi sambata aceasta, la ora 11:00

 

MucRoz: De curand ai lansat o carte de poezii numita 10 septembrie. Ce semnifica titlul si ce inseamna pentru tine acest volum de poezii?

Cristian Ciofu: Cartea se numeste “10 SEPTEMBRIE”. De ce? Initial am cautat un titlu care sa fie ceva special pentru ca si volumul era special pentru mine. Am gasit ceva variante, dar nu am fost multumit, asa ca am decis ca titlul cartii sa fie ziua mea de nastere… Mi s-a parut cel mai personal si cel mai reprezentativ pentru o carte ce aduna o mare parte din cele mai dragi poezii de pe www.inrime.ro

Muc Roz: Multumesc pentru interviu, dar si pentru volumul de poezii primit. O zi buna!

Placerea este de partea mea. Si eu iti multumesc pentru promovare si pentru toata sustinerea ta de-a lungul timpului. Invit si cititorii tai la o gura proaspata de poezie, mai ales ca de pe 15 Septembrie 2012 va incepe volumul #7 – “Piese de schimb”

Incepand cu 10 Septembrie 2012 cartea va fi oferita la download gratuit (in format electronic) si, tot atunci, vor fi publicate si cele 10 poezii noi scrise special pentru acest volum “aniversar”

MucRoz

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.