0

10 reguli școlare bizare din întreaga lume

Regulile școlare sunt necesare pentru a stabili un mediu sănătos și pozitiv pentru fiecare elev să se dezvolte și să învețe. Dar unele reguli sunt greu de justificat și de a scoate o mulțime de discuții între conducerea școlii, profesori, părinți și psihologi.
Am făcut o listă cu unele dintre regulile și pedepsele cele mai neobișnuite și controversate din întreaga lume. Care dintre ele credeți că este cea mai ciudată?

“Sărăcie”, “zile de naștere” și încă 48 de cuvinte

Departamentul de Educație din New York a interzis o serie de cuvinte să fie folosite în teste standardizate emise de oraș. Elevii care sunt Martorii lui Iehova ar putea să nu se simtă confortabil vorbind despre zilele de naștere, deoarece nu le sărbătoresc. Cuvintele precum sărăcia, divorțul și boala sunt exagerate, deoarece ar putea aduce amintiri dureroase sau se vor referi la situația familială a copilului.

 

Ridicarea mâinilor

Practica veche de a ridica mâinile pentru a răspunde la o întrebare, potrivit unei școli din Nottinghamshire, este inutilă și a fost interzisă. Directorul școlii susține că au mereu aceleași mâini ridicate. Acest lucru nu încurajează și sprijină învățarea celorlalți în clasă. Acum, un profesor poate alege orice student pentru a răspunde la întrebare.
Unii părinți susțin că acum copiii lor se simt nervoși și speriați. Aceștia ar putea fi alesi atunci când nu cunosc răspunsul și pierd oportunitatea de a răspunde la întrebarea pe care o cunosc.

Vremea somnului

Elevii din China au permisiunea de a “trage” un pui somn de 30 de minute în mijlocul zilei. Profesorii cred că un pui de somn poate îmbunătăți memoria și poate oferi energie pentru studierea ulterioară. Elevii de la școala primară pot dormi pe birouri și li se permite să aducă pături și perne. Elevii mai în vârstă trebuie să se aplece într-o poziție șezândă, ceea ce duce adesea la probleme de dezvoltare a mușchilor inegale și a coloanei vertebrale.

Parul colorat

Școlile din Tokyo interzic elevilor să-și vopseasca părul. 57% din școlile publice din capitală cer elevilor să demonstreze că părul lor este culoarea naturală. Pentru a împiedica studenții să minta, profesorii ar putea fi nevoiți să sune acasă pentru a cere părinților fotografii din copilarie.
Acest lucru se explică prin cultura omogenă. Se pune mult accent pe uniformitate, deci o mică diferență față de normă iese în evidență și aduce critici.

Cerneala rosie

Am crescut cu cadrele didactice care marchau lucrarile noastre cu cerneală roșie, o culoare strălucitoare pentru a evidenția toate greșelile noastre. In zilele de azi, cerneala rosie este interzisa de multe scoli din Australia si Marea Britanie. Unii susțin că cerneala roșie poate dăuna copiilor din punct de vedere psihologic, deoarece culoarea îi nu ii motivează pe studenți sau aduce frică și presiune.
Verde, roz, galben, violet și albastru sunt mai relaxante, iar cercurile sau crucile nu mai par a fi amenințătoare.

Deodorantul

Un liceu din Pennsylvania a interzis deodoranutul AXE după ce un student a avut o reacție alergică gravă și a fost dus la spital. Acesta nu a fost primul caz. Mai multe școli au început să interzică deodoranții pulverizați, deoarece adolescenții le folosesc in exces în dorința lor de a mirosi bine. Reacțiile alergice și alarmele de incendiu se află pe lista consecințelor de supra-pulverizare a deodorantului.

Timpul pentru toaleta

Un liceu din Chicago limitează de câte ori este permis unui student să părăsească o clasă pentru a vizita baia: 3 într-un semestru. Orice activitate fiziologica trebuie să fie făcută după terminarea școlii. Directorul a explicat părinților că studenții pot folosi o vizită în toaletă ca o scuză să rateze ora.

Statul in maini

Asia este renumită pentru a fi strictetea cu studenții lor și pentru ca folosesc pedepse neobișnuite. Unul dintre aceștia îi pune pe studenți să stea in maini pentru întârzierea sau vorbirea în timpul orelor de curs. Lista include, de asemenea, flotari, alergarea sau menținerea mâinilor în aer. Poate chiar să meargă până la o palmă peste fata.

Prietenii buni

Școlile din Anglia și din alte țări încep să interzică studenților să aibă cei mai buni prieteni. Unii părinți, profesori și psihologi susțin că copiii cresc mai bine ajustați dacă au grupuri mai mari de prieteni. În plus, nimeni nu se simte lăsat afară.
Criticii susțin că cei mai buni prieteni au o valoare de-a lungul vieții. Un studiu realizat de Child Development a constatat că cei cu cei mai buni prieteni au o sănătate mintală mai bună pe tot parcursul vieții.

Mazare inghetata

O studenta din China a dezvăluit o fotografie a genunchilor ei după ce a fost supusă unei pedepse școlare de a îngenunchea pe mazărea înghețată. Unii susțin că această practică este obișnuită în rândul profesorilor și părinților din toată Asia.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.