Nu știu câți au auzit de aceste animale dar eu sincer habar nu aveam că există. Cel puțin pufoșenia asta de iepure de mai sus nici nu știam de ea.
1. Pe numele său Iepurele Angorra, unii sunt de părere că ei sunt originari din Ankara, Turcia și ca au fost introduși în Europa la începutul anilor 1700. Indiferent de țara de origine, iepurele de Angora și-a facut apariția în cele din urmă în Statele Unite, pentru prima dată, în 1934.
2. Axolotl-ul american este o salamandră denumită științific Arnbystorna mexicanum din ordinul Caudata/Urodela. Acest curios animal se întâlnește doar în complexul Xochimilco de lângă Mexico City. Zici că e o păpușa cu sfori.
3. Aye-Aye este un mamifer de 2 kilograme care uimește prin înfățișarea sa ieșită din comun. Deși nu par, cele mai apropiate rude ale Aye-Aye-ului sunt cimpanzeii și maimuțele.
Acest animal este nativ din Madagascar, și din pacate adesea omorat de rezidenții superstițioși ai insulei. Probabil din cauza înfățișării, acest animal era văzut ca un demon sau aducător de ghinion.
4. Blopfish trăiesc în apele adânci din largul coastelor australiene și tasmaniene. Structura corpurilor lor le permite să pluteasca în apă fără să aibă nevoie să înoate,pe când ceilalți pești sunt dotați cu vezici înotătoare. Zici că e un muc năsos.
5. Caracatița Dumbo face parte din ordinul Octopus, al clasei Cefalopodelor și se diferențiază de celelalte specii prin numărul branhiilor – două și cel al brațelor – opt până la zece. Aceste moluște marine evoluate, mobile și active sunt lipsite de cochilia externă -prezintă numai o pereche de baghete cartilaginoase interne, situate dorsal. Numele cefalopodelor datează din 1823 și exprimă perfect caracterul esențial al acestor animale.
6. are o lungime de 23-26 cm, o coadă de 39-40 cm și o greutate de 450g.Se întâlnește în vestul Americii de Sud.Această specie poate fi recunoscută ușor după mustața sa albă, grațioasă.
Se hrănește cu fructe în sezonu umed, cu nectar de flori și seva de copac în sezonul secetos și cu insecte. Ce maimuța mustăcioasă. 🙂
7. această rasă provine din câinii tibetani aduși în Ungaria de ciobanii din triburile nomade în sec al IX-lea. Este răspândit în mai multe țări din Europa și în SUA unde este foarte apreciat. Nu vă seamănă cu un mop?
8. Cârtița cu nasul în formă de stea (Condylura crystata). Este un animal de mici dimensiuni din America de Nord. Sunt ușor de identificat după cele 11 perechi de “tentacule” care țin loc de nas. Se hrănește cu viermi, insecte și crustace.
9. Maimuța Saki cu fața albă este o specie care trăiește în Venezuela amenințate cu dispariția din cauza distrugerii habitatului lor forestier.
10. Maimuțele spiriduși sau Tarsierii (Tarsius Spectrum) sunt mamifere, singura specie a familiei Tarsiformelor. Numele de “spiriduș” l-a primit datorită ochilor uriași și hipnotizanți. Motivul pentru care Tarsierul are ochii atât de mari este că, fiind mamifere nocturne, de-a lungul anilor forma ochilor s-a modificat, adaptându-se la stilul de viață. Cea mai drăgălașă maimuțică.
Doamne, cât de hidos e al patrulea :))
Marea majoritate le stiu:)
Pokemonul de la 5 e absolut adorabil. I must have it :o3
Sa sti ca seamana cu un pokemon.:))
imi placea mucul nasos =)))
Iepurele din prima poză semană cu o pisică, cel putin asta am crezut că ii, prima data :))
Maimuța Saki pare a fi mai de fiţe la ce păr negru are. :)) şi Caracatița Dumbo mie imi semana cu un carof cu urechi ;)) 😕
Ce ciudatenii! :)) mai ales mucul nasos =))
ce hal de animale :))
nr.4 Numai la muci te gandesti :))