2

Sunt credincios

Sigur o sa va mirati de articolul acela cu Biblia si acesta,dar chiar ma consider un credincios. Recunosc ca numai m-am spovedit de ceva timp, dar cand trec pe langa biserica obisnuiesc sa imi fac sfanta cruce.

Am observat ca in ziua de azi la generatia noua e un fel de moda sa fi ateu si chiar ma intriga treaba asta. De ce? De ce e o moda sa fi ateu in ziua de azi? Cati dintre voi stiu ce inseamna sa fi ateu? De ce o moda sa nu te mai duci la biserica? De ce e moda sa numai crezi in Dumnezeu?

Va mirati,nu? Va mirati ca am inceput sa vorbesc despre subiectul acesta? Cati dintre voi mai citesc Biblia? Cati dintre voi mai citesc carti crestine? Cati dintre voi stiu ca exista si librarie crestina? Cati dintre voi stiti ca exista si librarie crestina online? Cati dintre voi ati cautat carti crestine pe Google? Cati dintre voi o sa dea x la articol dupa ce o sa citeasca primele intrebari?

Nu, nu m-am pocait,nu mi-am schimbat credinta sunt acelasi crestin ortodox de cand m-am nascut.Nu vreau sa dau la teologie. Imi amintesc cand eram mic ca mai mereu eram in biserica si ascultam mai toate slujbele chiar daca nu pricepeam eu mare lucru din ele. Ma simtem asa de bine in biserica defapt ma simteam ca acasa.

Da recunosc ca nu am mai fost la biserica de ceva timp si da recunosc ca nu mi-am mai facut rugaciunea seara cum o faceam cand eram mic (oare e un lucru copilaresc sa iti faci rugaciunea?).

Eu mi-am achizitionat de la o librarie crestina Talismanul si Braul Maicii Domnului pe care le citesc destul de des. Se spune ca daca la citesti iti aduc noroc. Imi aduc aminte ca la bac am avut Talismanul la mine si nu invatasem nimic si spre suprinderea mea am luat bacul. Da, am copiat :D. Oare Talismanul mi-a tinut noroc?

Citesti carti crestine?

 

 

MucRoz

2 Comments

  1. Da,sa stii ca eu citesc carti crestine.Merg la biserica,ma rog..
    Dar in ciuda faptului ca pe grup..intelegi tu injur ca la cort,eu..tot ma simt o credincioasa.Stiu doar ca gresesc facand asta,dar e un joc pana la urma.Ma mira faptul ca sti de Libraria Maranatha,sunt si multe altele..,si da sincer chiar m-am mirat de articolul cu Biblia.Nu ma gandeam sa gasesc la Muc Roz,asa ceva.Oricum felicitari pentru aceste doua articole,si legat de bac:))Aia a fost noroc,dar alt fel de noroc:>Nicidecum noroc de sus:)))
    Si mai ales pentru copiat…

  2. Am avut vreo 2 ani și jumătate în care eram foarte mistic. Am citit cam despre toate religiile mari, apoi am citit doar despre creștinism, ba chiar credeam în el. Acum nu. Nu pot crede în Dumnezeu pentru că încă nu m-am convins că există. Dar nici neexistența sa încă nu mi-a fost dovedită. Așadar, eu nu sunt nici credincios, nici ateu. Ci agnostic. Pentru că în condițiile actuale, existența unui zeu mă intrigă mai mult decât neexistența sa. Fie că există, fie că nu, nu mă interesează, pentru că m-am convins că eu sunt direct responsabil pentru faptele mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.