2

Avantajele folosirii peletilor de lemn

Peletii de lemn sunt o alegere din ce in ce mai intalnita in randul celor care trebuie sa faca focul, fie pentru incalzire, fie pentru alte activitati. Acestia sunt inlocuitori ideali pentru combustibilii fosili obisnuiti, asa cum sunt gazul natural, petrolul sau carbunii.

Cei mai buni peleti sunt cei de culoare albicioasa, unde s-a separat rumegusul de nisip. Acestia ard mult si produc suficienta caldura ca sa incalzeasca o locuinta, folosind o cantitate minima.

Peleti la saci de 15 kg

Produsul comercializat de catre magazinul online Tomibena se vand in saci de 15 kilograme fiecare. Exista discounturi considerabile atunci cand doriti sa cumparati o cantitate mai mare:

  • Daca achizitionati 10 paleti de peleti, veti beneficia de o reducere de 5%.

  • Daca achizitionati 21 de paleti de peleti, discountul este de 10%.

Peletii se folosesc atat pentru sobe, cat si pentru seminee sau centrale. Acestia asigura o ardere constanta si produc o cantitate mare de caldura, astfel incat devin una dintre cele mai economice metode de incalzire a locuintei. Depunerile sunt mult mai mici decat in cazul altor combustibili, iar modul de ardere mai complet. Rata de cenusa este de doar 0.78.

Magazinul Tomibena comercializeaza peleti din molid si fag si ofera livrare gratuita.

De ce sa folositi peleti?

Peletii sunt o metoda economica de a va incalzi locuinta. Avand o ardere compacta si o rata de cenusa mica, acestia produc mai multa caldura decat alte tipuri de combustibil si au o eficienta ridicata.

Depozitarea peletilor se face mult mai usor decat in cazul altor tipuri de combustibil. Daca, pentru lemne aveti nevoie de un spatiu serios pentru a le pastra, cativa saci de peleti sunt suficienti pentru a trece iarna, de exemplu. De asemeni, datorita dimensiunii lor mici, acestia se transporta usor, scazand, astfel, implicit, si costurile acestei operatiuni.

Deoarece au o rata de cenusa mica, costul de intretinere al instalatiilor este, si el, scazut. Astfel, nu mai este nevoie sa le curatati in fiecare an, asa cum faceati pana acum, fiind suficienta o interventie la cativa ani pentru a face acest lucru.

Folosirea peletilor asigura un randament constant al echipamentelor. Acestea se incalzesc repede si mentin o temperatura adecvata pentru intreaga zi, astfel incat nu mai este nevoie sa faceti si sa refaceti focul tot timpul. Mai mult, modul de producere al peletilor protejeaza mediul, nefiind necesara taierea copacilor pentru a ii produce. In acest mod, nu doar ca va ajutati pe dumneavoastra, sa cheltuiti mai putin si sa aveti mai multa caldura, dar ajutati si natura, fiind datoria noastra sa avem grija de ea. Folosirea peletilor ajuta la reducerea efectului de sera, deoarece arderea lor produce un CO2 neutru.

Randamentul instalatiilor de incalzire care folosesc peleti creste cu pana la 90%, inca de la prima folosire a acestui tip de combustibil. Astfel, veti face o economie considerabila la bani, nemaifiind nevoie sa scoateti o avere din buzunar pentru incalzirea locuintei.

Cu siguranta, uitandu-ne peste lista de avantaje pe care o aduc folosirea de peleti, putem spune ca acestia sunt una dintre cele mai bune metode de incalzire disponibile pe piata. Nu doar ca sunt ieftini, insa acestia protejeaza mediul si reduc considerabil efortul pe care trebuie sa il depuneti pentru a avea caldura in locuinta dumneavoastra. Din primul moment in care veti incerca aceasta metoda, va veti indragosti iremediabil de ea si nu veti mai reveni niciodata la metodele de incalzire prin gaz sau carbuni, care sunt foarte scumpe si nu suficient de eficiente.

Magazinul tomibena are o oferta de paleti ce poate fi cu greu refuzata, iar calitatea acestora este una ridicata.

MucRoz

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.